22. juni 2008

Det sjove indslag

Vi er netop hjemkommet fra 14 skønne dage i Frankrig. Vejret var comme ci, comme ca...sol og regn, varme og kulde.
På en af vores utallige udflugter til diverse museér, mindesmærker om operation Overlord mv. blev vi ved en nedkørsel til motorvejen fanget i en trafikrazzia. Den franske betjent rev en masse hurtigt fransk af sig, ingen af os forstod. Efter nogen roden rundt i kramkisten gik det op for mig, hvad han ville - Hvor vi var på vej hen!!! Dol de Bretagne...
Med fagter gjorde han os det forståelige, at vi skulle følge efter ham... Vi fik politieskorte til et større opbud af politibetjente, biler og naturligvis en journalist og fotograf.
Hvad i hulens navn var dette? Vi havde ikke kørt for stærkt, uden positionslys eller lign, for vi havde naturligvis tjekket trafikregler online, før vi tog på ferie. Hvad var dette? Jeg var ikke fri for at være lidt urolig.
Det røde og grønne forsikringskort lå sammen med bilregisteringsattesten og pas klar. Mobilen var loadet med telefonnummeret til den danske ambassade i Paris, skulle det være.
Vi blev pænt vist hen til en side af vejen, hvor vi - på et forståeligt engelsk - fik udleveret en folder om trafikreglerne, bødeforlæg mv. i Frankrig. Betjenten fik på en elegant måde os skibbet afsted, mens han samtidig gav et interview til journalisten. Om der blev taget billeder af os eller vores bil, står hen i det uvisse.
Andre turister var også guidet ind på plads bag os, klar til en oplysningskampagne...
Set i bagspejlet kan jeg godt se, hvad sådan en oplysningskampagne kan gøre, men kunne det franske politi så ikke overveje i første ombæring at have en betjent med, som kan tale et hæderligt engelsk, da det nu engang er det internationale samtalesprog i verden?!!
Her grines stadigt over oplevelsen.

4 kommentarer:

Karen-Ditte sagde ...

Det lydet til at I har haft en skøn tur. Det er godt med lidt blandt vejr. Så er museumsbesøg jo gode. Glæder mig til at hører mere.

zette sagde ...

Hej Karen-ditte.
Der kommer en længere føljeton både om campingpladsen, udflugter, museer og lign. Vi har en million, milliard billeder.
Håber du har det godt...

Dorthe sagde ...

velkommen hjem. Det lyder som en underlig oplevelse indtil I fandt ud af hvad det drejede sig om. glæder mig meget til at høre mere om Jeres tur.
Og jeg glæder mig rigtig meget til at se dig igen. knuz.

Zette sagde ...

Det bliver så GODT at se jer alle sammen igen.
Historier har jeg vist et par stykker af...