12. januar 2012

Ham dér

I 2005 måtte vi sige  farvel til vores gamle trofaste døve halvblinde gravbasse, Mikkel, på godt 15 år. Vi havde planlagt, at vi ikke skulle have hund lige med det samme. Fat chance! 3 uger senere var en kennel nøje udvalgt. Og vi blev vurderet som gode hundeforældre af kennelmor. 21 års erfaring med hunde giver altså pote, når man skal håndtere 11 hvalpe, tale med kennelmor, nusse hvalpemor og sågar bedsterhundemor.


Hvordan vælger man så lige en hvalp? Det gjorde vi heller ikke. Han valgte os. Den her frække hvalp satte sig på min fod og gnaskede løs på min tå uden at bide. Hver gang jeg skubbede ham væk, gik han væk, men kom tilbage for mere.
Han var vores. Han var fræk, social og absolut ikke bange for noget. Lige det der er brug for hos en servicehund. 
Jeg blev mødt med spørgsmålet om at vælge hund af en ung dame hos den lokale dyrlæge, og jeg kunne kun give det svar, at man må sætte sig nogle kriterier…skal hunden være fræk, glad, opsøgende, tilbageholdende mv. Hvad hunden skal bruges til i fremtiden…servicehund, familiehund eller jagthund mv. Og så tale med kennelmor om, hvad hun har observeret omkring hvalpene og kan hun evt rådgive køber.

Har du prøvet at vælge hvalp?

1 kommentar:

Helle : sagde ...

Ja det har jeg og jeg valgte lige som dig, den der kommer hen af sig selv og bliver ved med at komme selv om man skubber den væk.

Hvor er det en fin hund !

Vi har ikke hund, men jeg er vokset op med det og har også selv haft det mens ungerne var hjemme. Men min nuværende mand kan ikke tåle hund, så vi nøjes ved vores marsvin.