13. maj 2013

Det at vælge hund

Skal vi have hund eller skal vi ikke have hund? Hvilken hund skal vi have? Hvordan vælger vi hund og fra hvilken kennel?
Der er en million spørgsmål, vi stillede os selv som førstegangshundeejer, og som udgangspunkt vil jeg anbefale at låne bøger på biblioteket om hunderacer, sætte sig godt ind i de enkelte racers fortræffeligheder samtidig med at man holder sig for øje, hvad ens familie er af dynamik, behov og temperament.
Evt. kan man også tale med opdrættere, venner med hund eller DKK, DJR mv. om rådgivning af hvalpeopdrættere, familieliv med hund osv.
Hunden er et socialt væsen eller flokdyr, som ikke skal lukkes ud af fælleskabet. Når familien eller flokken er samlet, så skal hunden have lov til at deltage...den behøver ikke at sidde med ved bordet!, men lad den være inden for se-vidde af flokken...Tænk på, hvis det var dig, der blev lukket ude af fælleskabet, det ville da være rædsomt.
Vi har altid haft labrador - og en enkelt gravbasse, fordi labberens egenskaber og godmodighed passer til vores behov og familie.

Hvordan vælger man hvalp? I samråd med opdrætteren, eller som i Felix´ tilfælde, han valgte os. Kravlede op på mit skød, snusede og var bare nysgerrig uden at være bange.
Mors dreng!
 


Ingen kommentarer: