10. juli 2013

Velfærdssamfundet Danmark

Vidste du, kære læser, at man som plejehjemsbeboer skal visiteres til daglige toiletbesøg?
Hvad nu hvis beboeren har Roskildesyge eller en stomi?
Uanset hvad, så fatter jeg ikke dette menneskesyn eller mangel på samme.

2 kommentarer:

Janne sagde ...

Jeg arbejder som aftenvagt i hjemmeplejen, og mine borgere bliver ikke afvist hvis de kalder for toiletbesøg - det tror og håber jeg heller ikke de bliver på plejehjem. De visiterede besøg er det antal besøg, som der skønnes at være behov for og når ens dagligdag ligger i faste rutiner bliver ens tidspunkter for toiletbesøg faktisk også ofte ret rutinemæssige. Derfor kan det godt lade sig gøre, men naturligvis med ekstra besøg ved behov. Det er netop derfor sundhedspersonale har betalt spisepause - det kan nogen gange blive et hurtigt overstået stående taffel.
Det er faktisk også et middel til at se hvor meget personale der skal til. Vi skal jo ikke have løn for at drikke kaffe det halve af arbejdsdagen, vel? Ikke fordi jeg altid er enige med visitatorerne, men der er altid flere sider af samme sag. (smiler)
Kan du have en god aften.
Hilsen Janne

Zette sagde ...

Tak for din forklaring. Det er jeg glad for at høre om.
Desværre er der belæg for min konstatering, da det netop er foregået. Beboeren fik lov til at ligge med en beskidt ble hele natten, fordi hun havde opbrugt sin kvote af toiletbesøg. Hun fik desværre voldsomme væskende sår af det - desværre med døden til følge.
Jeg er bare rystet over, at man i sin spareiver glemmer, at det er rigtige mennesker med behov for hjælp og ikke tal.