6. april 2014

Etikette, personlig afstand eller...

Jeg har aldrig prøvet det før og ønsker heller ikke at opleve det igen; historien er som følger: Jeg står og taler med en ven til en kreativ event.
Pludselig kommer en vildtfremmed "dame" op til mig, skubber mit hår væk fra skuldrene, hiver i min grå longcardi og stikker en sølvnål gennem for at se "hvordan det så ud".
2 skridt fra mig var der en udstillet strikket trøje og et hav af sjaler arrangeret, som "damen" kunne have brugt. Ikke noget med at spørge om hun måtte prøve at se den på.
Hun sagde, at jeg skulle bare sige til, hvis hun var fræk.
Jeg var lamslået over hendes mangel på manerer, personlig grænseoverskridelse og manglende respekt generelt - sådan noget gør man bare ikke.
Jeg undgår så vidt muligt kropsnær nærkontakt med ukendte mennesker, eftersom jeg næsten ingen immunforsvar har! Og så har jeg altså også en personlig grænse - hertil og ikke længere, kammerat!
Hvad vil I gøre, hvis I var udsat for sådan en situation?

3 kommentarer:

MIG HUND OG STRIK sagde ...

Hold da op, jeg ville nok blive noget paf og sikkert reagerer i forsvar, først bagefter ville man have flere løsninger hvad man ville sige, gøre og sådan.

Zette sagde ...

Tak for dit svar.
Vedkommende har sikkert ingen fornemmelse af gode manerer eller respekt for dit/mit.
Havde det været sket i dag, havde jeg nok bedt vedkommende om at fise af i en fart ellers ville politiet blive tilkaldt. (I mine tanker virker det.-)
God dag til dig og Mathilde.

Joan sagde ...

Jeg tror jeg ville ha´ spurgt hende om hvad hun havde gang i .... synes godtnok det var en flabet opførsel. Det kan man ikke....
Go´ påske. Hilsen joan M.