9. april 2016

Retro campingvogne

Der er en del kreative mennesker, som køber en gammel udtjent campingvogn, flår alt indmaden ud - og indsætter helt nyt.
Typisk og ofte vil man starte med at sætte tapet i f.ex. sort/hvid-stribet på alle væggene. Loftet males oftest hvidt, gulvet får en omgang skotskternet linoleum el. lign.
Alle skabe bliver gjort til åbne skabe dvs. nul låger. Det gamle høje garderobeskab bliver helt fjernet for at give plads til ungernes køjesenge. Under disse udnyttes pladsen f.ex. til Ikeas opbevaringskasser på hjul til både legetøj og tøj.
En af de mere kreative løsninger en ikke-eksisterende rundsiddegruppe i en campingvogn, var et rigtigt spisebord som hjemme i eget køkken sammen med 4 fritstående stole. Hvordan de har båret sig af med at køre rundt med det, melder historien intet om. - Og jo, de havde skam været på tur med menageriet. Det´ skoda imponerende...
Desværre sker det også ved sådanne retrovogne, at man ikke tager højde for, at en sådan cv har en vægt specielt egnet til den enkelte vange eller dobbeltvange, så man bruger materialer, som vejer for meget, skaber ustabil kørsel mv.
Når en campingvogn designes, så er sikkerheden i højsædet. Bl.a. skal alting sikres i skabes, skuffer mv. så man ved en hård opbremsning ikke pludselig får et missil i form af et kilo pasta igennem bagruden. Den mulighed er pludselig opstået, når skabslågerne er fjernet. Igen skal der så tænkes en kreativ tanke om sikring...hvilket kan skabe sjove udfordringer hele tiden. Netop en del af det sjove ved retrovogne.
På Facebook kan man finde en væg med Retrovogne. Frøkenen og Baronen har også et par indslag om en retrovogn mv. Slå dig løs og beundr´ løs...

Ingen kommentarer: